ماهی شکم پر یکی از غذاهای مجلسی و سنتی ایرانی است که اغلب برای شب عید نوروز و مراسم ای خاص تهیه میشود.بسیاری از خانواده ها برای غذای یکی از مناسبتهای چهارشنبه سوری یا شب عید ، ماهی شکم پر را تدارک میبینند .درادامه این مطلب از ایران ناز با روش پخت ماهی شکم پر آشنا میشویم.
مواد لازم برای تهیه ماهی شکم پر:
- گردو آسیاب شده: ½ لیوان
- رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
- ماهی قزلآلا پاک شده و شسته شده: ۱ عدد
- پیازخرد شده: ۱ عدد متوسط
- سیر خرد شده: ۳ حبه متوسط
- نمک، فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
- زعفران دم کره غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری
- آب نارنج یا آب لیموترش: ۲ قاشق غذاخوری
- سبزی ماهی شکم پر شامل گشنیز، جعفری و شنبلیله: ۶ قاشق غذاخوری سر پر و ساطوری خرد شده
طرز تهیه ماهی شکم پر:
ابتدا نمک، زردچوبه ، فلفل ، زعفران و آب نارنج را با هم مخلوط کرده و همه جای ماهی را با سسی که آماده کرده اید مزه دار کنید ، سپس روی ماهی را بپوشانید و برای دو ساعت در یخچال بگذارید تا مزه دار شود.
در این میان تابه ای را روی حرارت قرار داده و کمی روغن بریزید سپس پیازهای خرد شده را ریخته و سرخ کنید. در ادامه سیر را افزوده و بعد از چند تفت سبزی خرد شده را بریزید .
بعد از اینکه سبزی سرخ شد گردو را اضافه کنید تا کمی تفت بخورد. حالا رب انار را اضافه کنید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید. نمک، فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.
شکم ماهی را با مایه سبزی پر کنید و با نخ و سوزن تمیز خوب بدوزید تا وا نرود، سپس روی ماهی را با برس کمی کره آب شده یا روغن بمالید. تابه ای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید و با حرارت ملایم هر دو طرف ماهی را بخوبی سرخ کنید.
خواص ماهی:
- مصرف ماهی به درمان صرع و تشنج کمک میکند.
- مصرف ماهی فشار خون را کاهش می دهد و خوردن آن به افراد دارای فشار خون بالا توصیه میشود.
- برای پیشگیری از بیماری ام اس ماهی بخورید.
- ماهی خطر ابتلا به بیماری سرطان را کاهش می دهد.
- ماهی موجب بهبود کیفیت خواب میشود و اختلالات مربوط به خواب را از بین میبرد.